Old hollywood // Japansk ikebana

Fotograf: Storybook Studio

SE5A8981.JPG
 

Vores historie


Navne / Katrine og Thor
Bryllupsdag / 11.10.19
Antal gæster / 80

 
 
SE5A9346.JPG
 
Mr. and Mrs.

Mr. and Mrs.

 
 

Sådan mødtes vi

Jeg har altid sagt vi burde lave os en mere romantisk love-at-first-sight kind of story, men sandheden er at vi kan takke Tinder. Da jeg var ny i Hong Kong og netop single overtalte et par veninder mig til at få en profil “bare for sjov”. Så da en sød fyr ved navn Thor dukkede op, så var det jo nærtliggende at “swipe right”. Egentlig mest af nysgerrighed. For hvordan får en lokal Hong Konger det samme navn som en nordisk tordengud? Ligeheden var ikke just slående. Men samtalen udviklede sig og efter lange nætter med texting tog vi endelig en kop kaffe.

 
 
SE5A8139.JPG
 
SE5A8203.jpg
 
 

Frieriet 

Thor kom virkelig på en svær opgave. For da vi allerede havde taget “snakken” og designet vores forlovelsesringe sammen, så blev overraskelsesmomentet jo lidt svært. Ingen af os havde tid til rejser pga. arbejdet og bryllupsdagen var allerede sat. Så i stedet for den oplagte romantiske ferie eller middag valgte han simpelthen den mest ordinære aften. Jeg var netop gået i bad og på vej i seng og anede absolut ingen uråd - vi skulle tidligt op og hente min søster og hendes kæreste i lufthavnen næste morgen. Så jeg var helt rundt på gulvet da jeg trådte ud af badeværelset og hele den mørke stue lyste op af stearinlys og Thor stod der i den alt for lille skjorte som han havde haft på den første gang vi mødtes.

Og så faldt han på knæ og sagde en masse søde ord som jeg ikke husker - jeg var simpelthen alt for overrasket og overvældet.

Han havde tilmed håndskrevet alle vores lange samtale på Tinder i 2 små notesbøger og fortalte hvordan Tinder havde slettet vores gamle chat kort tid efter. Høje af lykke kunne ingen af os gå i seng, så vi tog ind til byen og spiste dessert midt om natten, snakkede om gamle dage, nød glæden over at være forlovet og kørte derpå til lufthavnen, fattige på søvn men rige på kærlighed.

 
 
SE5A7975.JPG
SE5A7890.JPG
Happily everafter

Happily everafter

 
 

Hvilke overordnet tema og stil var arrangeret omkring brylluppet

Vi var meget enige om at holde brylluppet i Danmark hvor jeg er født og opvokset, så det var naturligt at holde stilen dansk og vise vores udenlandske familie og gæster et klassisk dansk bryllup. Det betyder naturligvis “hygge”, og da dette er noget vi begge sætter høj pris på, så var det vigtigste for os en afslappet og varm atmosfære. Derudover har jeg altid beundret den stilfulde gammeldags charme og franske joie de vivre i stil med Krøyers maleri “Hip Hip Hurrah!”.


Valg af venue

Var faktisk utrolig nemt - men ikke uden et tvist i historien. Omringet af natur og skov, en allé så lang som øjet rækker og et bæredygtigt køkken med fokus på lokale råvarer samt smukke lokaler fuld af nordisk stil og charme var Herthadalen kærlighed ved første blik. Selv min søster, som tog med ud på vores første besøg, var så begejstret, at da det viste sig at stedet allerede var booket lørdag d. 12 oktober, så foreslog hun glædeligt sin fødselsdag fredag d. 11 i stedet. Og sådan gik det til, at vi fejrede både bryllupsdag og fødselsdag.

 
 
Cut the Cake

Cut the Cake

 
SE5A8858.JPG
 
 

Brudekjole og processen

Var en lang process. Og det startede faktisk med en hat. Jeg havde længe været i tvivl om hvor jeg skulle starte og vidste allerede at jeg ikke var til den traditionelle ballgown eller den moderne mermaid. Til gengæld havde jeg længe sukket efter de elegante brudekjoler fra Yohji Yamamoto’s utraditionelle bridal collection Spring 1999. De mindede mig om en understated gammeldags fransk elegance som jeg sjældent ser. Men med flere af hans kjoler udstillet på Metropolitan Museum of Art i New York, så var udsigten til at falde over en lille. En hat var dog alt hvad jeg behøvede - lidt ihærdighed gav pote og en dag kom en af hans bridal hats til salg på nettet. Med sådan en fantastisk accessory behøvede jeg blot en enkelt klassisk kjole - “The Harper Dress” fra San Francisco born Kamperett viste sig at være et perfekt match.

 
 
SE5A6829.JPG
 
SE5A8909.JPG
 
SE5A7150.JPG
 
 

Som en hyldest til min kommende mand og hans kinesiske traditioner havde jeg også haft en rød kjole i tankerne - og jeg elskede tanken om wauw-effekten det ville få, at gå ned ad kirkegulvet i denne.

Igen vidste jeg dog godt, at jeg næppe ville finde det jeg drømte om - en klassisk rød Valentino. Heldet følger dog ofte de tossede og således dukkede kjolen pludselig op, som jeg mindst ventede det, et år inden brylluppet - en klassisk a-line, med dyb nedskæring og fuld lace i Valentino’s berømte røde farve, præcis den samme nuance der bruges til kinesiske bryllupper. At tage chancen over nettet med sådan en kjole var dog ikke uden spænding, og jeg var ærlig talt ret nervøs for at prøve den for første gang.

Men det var som Askepot og glasskoen - et perfect fit!

 
 
SE5A8959.JPG
 
SE5A8957.JPG
SE5A9538.jpg
 
 

Gommens tøj

Thor arbejder til dagligt med en kostume-afdeling på sin TV station og kender mange designere, så han tog den med ro helt indtil et par måneder før brylluppet. Jeg kunne ikke lade være med at være lidt nervøs over at han ventede så længe sammenlignet med min process der tog noget nær 2 år. Men det tog ham ganske rigtigt ikke lang tid at finde en tailor via sine kontakter - og med noget nær 57 års erfaring, så vidste vi begge han var i gode hænder. Alt blev håndsyet til både ham og hans forlover. Slipset blev også custom-made og så bar han sit klassiske Rolex, en gave fra hans far. Manchetknapperne var en gave fra Tissot.

 
 
SE5A7335.JPG
Mænd i køkkenet inden afgang til kirken

Mænd i køkkenet inden afgang til kirken

 
SE5A7153.JPG
 
 

Blomster 

Stod højt på min liste. Jeg elsker blomster! Jo flere jo bedre og helst naturligt og vildt. Så da jeg fremlagde mine ønsker for Sofie tog det ikke mange sekunder for hende at anbefale Bettina fra Pretty Day Flowers. Det var et match made in heaven og entusiasmen lyste ud af Bettina, da vi mødtes for at snakke farver, former og andre detaljer. Vi ville gerne have noget der passede til Herthadalen og skoven, men samtidig klassisk og stilfuldt.

Ord og ideer som “old hollywood”, “French bohemian” og “japansk ikebana” var hvad jeg havde i tankerne.

Så jeg var meget spændt på at se hvordan dette ville blive fortolket og flettet sammen. Resultatet? BLOWN. AWAY. Min brudebuket var intet mindre end en klassisk efterårsdrøm og bordene på Herthadalen emmede af gammel elegance og landidyl - en blanding af tørrede og friske blomster der fik mig til at tænke på en chic fransk picnic. 

 
 
Knaphulsblomster

Knaphulsblomster

 
Brudebuketten

Brudebuketten

 
 

Underholdning og valg heraf

Jeg har altid ønsket mig et jazzband til mit bryllup, det må være de mange køreture fra barndomme med min far som elskede at sætte et kassettebånd med jazz på. Klassisk jazz, en flot vokal og et ungdommeligt band gav festen præcis den energi, atmosfære og stil jeg havde håbet på

Især vores første dans til “The Nearness of You” føltes både intim og flot. En smuk ende på en smuk dag.

 
 
SE5A9928.JPG
 
The Nearness of You

The Nearness of You

 
 

Et godt råd

Vær ikke bange for at gøre tingene på din egen måde. Søg inspiration, men vær også opmærksom på hvornår det er tid til at stoppe med at søge på borddekorationer, brudekjoler, blomster og bryllupskager. Der er et væld af information derude og det er nemt at få FOMO over alle de forskellige ideer, looks og måder at holde bryllup på.

Stol på dine beslutninger og glem resten - det var jeg ikke altid lige god til.

 
 
SE5A8293.JPG
 

Vendors

Fotograf / : Storybook Studio

Brudekjole / Kamperett - Valentino

Hat / Yohji Yamamoto

Blomster / Pretty day flowers

Venue / Herthadalen

 
 
SE5A8522.JPG
Sofie Brink