Klassisk københavner bryllup

Fotograf: Zarko Ivetic fra Nordic Noir

Claus&Lovisa-1022.jpg
 

Vores historie


Navne / Luisa og Claus
Bryllupsdag / 05.05.18
Antal gæster / 63

 
 
Claus&Lovisa-51.jpg
 
Claus&Lovisa-517.jpg
 
 

Sådan mødtes de 

Claus og Luisa mødtes for første gang i 1997 gennem deres arbejde. Men den 24. januar 2014, godt og vel 17 år efter deres første møde, udviklede det sig til mere end blot et forretningsmæssigt samarbejde. Det var en iskold januar aften, at de to mødtes til en kaffe, og dér begyndte de en samtale som på smukkeste vis stadig er i gang den dag i dag.

Frieriet 

Tre år efter den varme kop kaffe ændrede Claus en helt almindelig hverdagsaften til starten på et nyt kapitel for dem begge. En overraskelse som kom helt bag på Luisa:

”Det var en helt almindelig hverdagsaften den 24. maj 2017. Alt var som det plejede lige indtil, at Claus spontant gik på knæ. Det var det mest uventede romantiske, jeg nogensinde har oplevet. Dagen efter tog vi til en dejlig middag på Sortebrokro, hvor Claus spurgte om min hånd. Så vi gjorde tingene i en lidt anden rækkefølge”, griner Luisa.   

 
 
Claus og best men på vej op til vielsen

Claus og best men på vej op til vielsen

 
 

Vielsen og reception 

Da Claus og Luisa bor i København, var det helt oplagt, at nogle af Københavns ikoniske, smukke bygninger skulle danne rammerne for deres kærlighedsfest. Claus og Luisa var enige om, at de gerne ville have et klassisk kirkebryllup, som ikke skulle være alt for formelt, men en voksen kærlighedsfest med kvalitet frem for kvantitet. Vielsen foregik i Holmens kirke i hjertet af København, og da det nu var et by-bryllup, ankom Luisa selvfølgelig i cykeltaxa iklædt sin smukke kjole og brudeslør. Kirkens døre åbnede sig og Luisa gik op ad kirkegulvet til The Beatles klassikeren ”Here Comes the Sun.” Og Luisa kom i den grad med solen, der skinnede på det nygifte par, da de sammen gik ud ad kirken som ægtefolk og resten af den smukke majdag.

 
 
Claus&Lovisa-176.jpg
 
Claus&Lovisa-281.jpg
 
 

Efter vielsen blev der serveret champagne og ”kys-frøen” kager, også kendt som Kaj-kager, ude foran kirken. En gemick Luisa stadig griner over. Herefter gik festen videre i bedste københavner stil med kanalrundfart. Omgivet af solen sejlede de festglade gæste og brudeparret gennem Københavns kanaler mens to muntre gademusikanter sang John Mogensens sange på båden og skabte højt humør. 

Sejlturen endte ved Amaliehaven, hvor Claus og Luisa blev hentet i cykeltaxa og kørte hen til rokokobygningen Odd Fellow Palæet, hvor deres middag og fest skulle holdes. Odd Fellow Palæet passede perfekt til Claus og Luisas klassiske bryllupsstil med fokus på kvalitet og København.  

 
 
Claus&Lovisa-657.jpg
 
Musikker under kanalrundfart

Musikker under kanalrundfart

Claus&Lovisa-729.jpg
Cykeltaxa foran Odd Fellow

Cykeltaxa foran Odd Fellow

 
 

Brudekjolen og gommens tøj 

Luisa havde fået skræddersyet sin brudekjole hos Jesper Høvring, hvor de sammen fik kreeret en smuk kjole, som var unik og opfyldte Luisas drømme ned til mindste detalje. Kjolen var lavet af blonder, der elegant smøg sig om hendes krop, med lange let transparente ærmer og en dyb udskæring på ryggen. Luisa havde, som prikken over i´et, fundet på, at der skulle syes små fjer i hendes slæb:

”Jeg har slet ikke ord for hvor fantastisk det føltes at tage sin skræddersyede brudekjole på for første gang. Det SKAL opleves. Jesper Høvring er utrolig dygtig og perfektionistisk. Han er hjælpsom og ærlig, og jeg kunne ikke ønsker min nogen bedre end ham”

fortæller Luisa, der til kjolen havde et par nude Christian Louboutin stiletter på. 

 
 
Claus&Lovisa-875.jpg
Claus&Lovisa-904.jpg
Claus&Lovisa-945.jpg
 
 

Ligesom Luisa havde Claus også fået skræddersyet et kjolesæt i italiensk vævet hestehår og hans laksko var ligeledes fra Christian Louboutin. Det var Bindesbøl, der stod for fittingen, og det hele blev leveret på dagen presset og dampet.

Blomster

Farveteamet for blomsterne til både brudebuket, knaphulsblomst og bordekorationer blev holdt i hvide og gyldne nuancer og blomsterne lathyrus, ranunkler, syrener og liljer indgik i alle dekorationerne. Som en smuk og personlig detalje var der er også en hvid fransk anemone i alt til minde om Luisas afdøde morfar. På den måde blev han repræsenteret af sin yndlingsblomst gennem hele festdagen. Derudover havde parret fire smukke syrentræer som dekoration under middagen. Disse er nu plantet ud i haven i haven i deres sommerhus til evigt minde om deres bryllup og kærlighed. 

 
 
Blomster og borde på Odd Fellow

Blomster og borde på Odd Fellow

Claus&Lovisa-1050.jpg
 
Claus&Lovisa-1004.jpg
 
 

Særlige detaljer 

Musikken fyldte meget til Luisa og Claus’ bryllup og særlig sange og kunstnere ved nøje udvalgt. ”Sådan nogen som os har jo brug for en kæreste, og den kæreste havde jeg tænkt, skulle være dig.” Sådan åbnede Poul Krebs sin optræden ved Claus og Luisas bryllup 

”Det var helt fantastisk, sjovt og rørende, at få Poul Krebs til at spille til vores bryllup. Det var en stor oplevelse og et rigtig godt minde. Alle vores gæster taler stadig om det,” fortæller Luisa.

Poul Krebs spillede fire sange i alt, som ud over ´sådan nogen som os´ indebar sangene; Johnny han var lige ved at bli’ sindsyg, Hvis vi leder længe nok og Jeg går med dig. Alle valgt af parret selv. 

 

 
 
Claus&Lovisa-1303.jpg
 
Sådan nogen som os…

Sådan nogen som os…

 
 

Derudover havde de fået et Big Band til at spille gamle Frank Sinatra sange med mere, som fik alle gæsterne til at danse i den flotte og majestætiske lokaler i Odd Fellow Palæet. 

Selvom Claus og Luisas bryllup var holdt i et klassisk bryllupstema, valgte de at udskifte den store, klassiske bryllupskage med små miniatureudgaver af alle deres yndlingskager. Dessertdragens kageværksted havde kreeret en stor lemon marenque pie, med små napoleonshatte, linser, nøddehorn, Sarah Bernard og mini citronfromage on the side. For hvorfor nøjes med én, når man kan få alle sine favoritter på en gang.   

 
 
Claus&Lovisa-1739.jpg
 
Claus&Lovisa-1815.jpg
 
 

Vendors

Fotograf / : Zarko Ivetic fra Nordic Noir

Brudekjole / Jesper Høvring

Blomster / Blooming

Venue / Odd Fellow

 
Sofie Brink