Eventyrligt julebryllup på slottet

Fotograf: Natascha Rydvald

Pernille er på vej mod slotskirken med sine brudepiger og sin far i hælene.

Pernille er på vej mod slotskirken med sine brudepiger og sin far i hælene.

 
 

Det kimer nu til julefest… Sådan lød det smukt i Holckenhavns slotskirke den 5. december 2015. Men klokkerne kimede ikke kun til julefest, de kimede også for Pernille og Albert, der blev gift midt i deres eget juleeventyr på Fyn. 

Ved indgangen til slotspladsen kørte man under den størst mistelten til dato og blev mødt med bål og fakler, som oplyste den smukke slotsplads, en kold eftermiddag i december. Dermed var stilen ved ankomst lagt. Det var julet, romantisk og gennemført til mindste detalje.

 
 
AL4W6389.jpg
 
blob
 

Vores historie

Navne / Pernille og Albert
Bryllupsdag / 05.12.15
Inviterede gæster / 96

 
AL4W9282.JPG
 
 

Frieriet 

Fra Pernille og Albert mødtes under diskokuglens skær på et dansegulv i København, gik der otte år til de blev gift. Til trods for, at Pernille så småt havde hentydet overfor Albert, at hun gerne ville giftes, så kom frieriet alligevel helt bag på hende. Til hendes fødselsdag havde hun fået en rejse til Paris med to veninder af Albert. Den rejse havde dog et andet formål, end hvad Pernille forventede: 

”Jeg havde glædet mig til Paris og tøsehygge med mine veninder. Da jeg sagde farvel til Albert i lufthavnen, syntes jeg nu nok, at han var lidt hurtig til at sige farvel, så jeg var faktisk lidt sur på ham. Da vi var ankommet til Paris, ville pigerne gerne have ordnet negle og gøre sig pæne og videre på restaurant. Da vi ankom til den restaurant, som mine veninderne havde planlagt, vi skulle spise på, så jeg, at det var en meget fin Michelin-restaurant, som jeg havde spist på med Albert, den første gang vi var i Paris. Det gad jeg bare ikke. Jeg orkede ikke fin mad. Jeg ville bare gerne have en stor bøf og nogle cocktails. Jeg ville feste, ikke spise fint. Så jeg var mega irriteret. Da vi kommer ind, siger pigerne, at de lige skal på toilettet. Samtidig er der en tjener, der hiver fat i mig, og tager mig med hen til bordet. Der sidder Albert! Jeg kunne slet ikke få tingene til at passe sammen.  Og så friede han. Han gik helt ned på knæ, og jeg synes faktisk, at det var rigtig pinligt. Så jeg skyndte mig at sige: “Ja og kom så op fra det gulv.” Jeg havde tidligere sagt til ham, at hvis han en dag ville fri, så skulle det absolut ikke være i offentligheden. Men det blev det, og han slog totalt benene væk under mig. Senere mødtes vi med pigerne til fest i byen. Det var en perfekt aften”, fortæller Pernille med et kæmpe smil om munden. 

 
 
På vej ud af kirken som mand og kone.

På vej ud af kirken som mand og kone.

 
Det første rigtige kys som nygifte.

Det første rigtige kys som nygifte.

 

“Begge vores børn er født i julen, og vi synes,
der er noget fuldstændig magisk over den. Det var helt oplagt for os at arrangere et julebryllup.”

 
 

Tema og location

Julen er hjerternes fest og har en helt særlig plads i Pernille og Alberts hjerter. Derfor besluttede parret sig hurtigt for, at julen skulle være temaet for deres bryllup:

”Vi elsker julen. Begge vores børn er født i julen, og vi synes, der er noget fuldstændig magisk over den. Det var helt oplagt for os at arrangere et julebryllup. Derudover kunne vi godt lide, at vi ikke skulle bekymre os om vejret. Vi holdte barnedåb udenfor en sommer, og vi var så bekymrede over, hvordan vejret ville blive. Selvfølgelig stod det ned i stænger den dag, og det ville vi ikke risikere igen med vores bryllup.” forklarer Pernille.

Som taget ud fra et eventyr valgte Pernille og Albert at holde julebryllup på Holckenhavn Slot.

”Da vi skulle finde en venue, kiggede vi med det samme på Holckenhavn Slot på Fyn. Det var så flot og passede perfekt til vores jule/vinter tema. Vi gik op i, at det skulle være pænt inden for, nu hvor vi valgte at holde bryllupet om vinteren. Og personalet var så søde. Vi følte os meget hjemme. Der var også en tilhørende slotskirke, hvor vielsen kunne foregå, så det var helt perfekt. Og så kunne vi rigtig godt lide, at brylluppet blev lidt af en ‘get away’ for vores venner og familie”.

For Pernille og Albert er julen forbundet med guld, glimmer og varme bordeaux og gammelrosa nuancer. Disse farver gik igen i alle detaljer til brylluppet lige fra tøj og blomster til pynt, print og champagne.

”Farverne skulle gå igen hele vejen. De skulle være helt rigtige, så jeg fik lavet en color code. Det var en vildt sjov proces faktisk. Jeg lærte så meget om farver, print og grafik”, griner Pernille og fortsætter:

”Farverne skulle selvfølgelig også afspejles i vores tøj. Jeg fik syet en kjole hos Karim Design i gammelrosa silke og blonde. Det var vigtigt for mig, at farven var spot on, så jeg ikke kom til at ligne en stor, lyserød marengs. Til kjolen havde jeg mørkeblå sko på fra Louboutin. Det var den samme blå farve som Alberts jakkesæt, der selvfølgelig havde lyserødt foer indeni. Som en lille ekstra detalje, var vores bryllupsdato broderet inde i foret i hans jakke,” forklarer Pernille med en stolthed i stemmen over den gennemførte farvekoordination.

 
 
AL4W8521_low.jpg
AL4W7875.JPG
 
 

Mad og blomster

Blandt misteltene, hjerteformede brunkager og juletræer skabte Pernille og Albert et fortryllende og magisk juleunivers, der summede af romantik og varme.

”Mistelten var vores temablomst til brylluppet. Den gik igen på bordene og i brudebuketten og hang som et stort velkomst-statement, til når vores gæster kørte gennem porten og ind på slotspladsen. Og så havde vi selvfølgelig taget juletræer med. Som pynt på træerne hang vi papirhjerter, hvor folk kunne skriver små beskeder på i stedet for en gæstebog. Beskederne er så hyggelige, og hver jul tager vi dem frem og hænger på vores juletræ, som et fint minde,” fortæller Pernille.

Under juletræerne havde Pernille og Albert lagt en masse ‘go home’-pakker, der indeholdte vand, hovedpinepiller og diverse snacks. Alle pakkerne var pakket ind og pyntet med det fineste bordeaux silkebånd. Pakkerne var både en fin detalje i tråd med juletemaet, men de havde også en brugbar funktion og fungerede som en sød gimmick.

De store grantræer var ikke de eneste juletræer til bryllupper. I stedet for en traditionel bryllupskage, havde parret fået lavet et flødebolle-juletræs-tårn fra Summerbird med en glitrende, guld julestjerne i toppen. Og hvis man ikke allerede var kommet i julestemning der, så skulle den efterfølgende bryllupsmenu nok hjælpe på det.

Sprøde flæskesvær, sød risalamande-is og glitrende kirsebærcocktails var blot nogle af de elementer, der indgik i parrets juleinspirerede bryllupsmenu.

”Holckenhavn havde oprindeligt en meget klassisk menu, men vi ville gerne have, at menuen var i tråd med vores juletema. Så det fik vi, og det var helt perfekt,” forklarer Pernille.

 
 
IMG_6584_low.jpg
IMG_6663.JPG
 
 

Bedste minder

Et bryllup er altid forbundet med mange store følelser og ikke mindst små, glade tårer. En af de ting, der fik tårerne til at trille ned af Pernilles kinder var, da hun forærede sine forældre nogle fine, små tørklæder, hvor hun havde broderet et lille personligt digt på:

”Da min mor skulle læse digtet, begyndte hun at græde. Jeg kunne mærke, hvordan mine egne tårer pressede sig på, men jeg holdte igen og kunne lige klare det. Da min far så læste sit digt, og stod dér med røde øjne, lige inden vi skulle gå ind i kirken, kunne jeg ikke styre det længere. Da dørene åbnede, og vi gik ind i kirken, var det så rørende et øjeblik. Der græd jeg lidt igen og tænkte: det bliver en lang dag, hvis jeg skal tude hele tiden. Men det var fuldstændig magisk,” fortæller Pernille.


Gode råd til kommende brudepar

Tag på bryllupsrejse lige efter brylluppet, så man kan fordøje oplevelserne og snakke om det. Vi tog tre dage til julebyen Wien. Det var en helt perfekt længde og så hyggeligt. Og så var det fantastisk ikke at skulle op på arbejde om mandagen efter brylluppet,” afslutter Pernille, der langt fra har fået nok af julen og de romantiske minder.

 
 
AL4W8835_1.JPG
 

Vores vendors

Venue / Holckenhavn Slot – vielse, reception, fest og brunch

Fotograf / Natascha Rydvald

Bryllupskage / Flødeboller fra Summerbird

Borddækning / A Table Story

Blomster / Pernilles mor og De Fire Årstider

Brudekjole / Karim Design

Sko / Louboutin

Sofie Brink