Fortryllende kjoler af Jesper Høvring

Luisa i en Jesper Høvring kjole

Luisa i en Jesper Høvring kjole

 

På bøjlestængerne hænger der hvide, glitrende drømme. Nogle er helt simple, mens andre er besat med funklende perler og palietter eller svøbt i blonder, der smukt går i symbiose med hinanden. Ens for dem alle er, at de er skabt og skræddersyet af kjoledesigner Jesper Høvring og hans dygtige sypiger.

 
 

Brink Bryllup klapper altid i hænderne, når vi hører, at en brud har valgt en brudekjole af Jesper Høvring. De lette og elegante kjoler fremhæver altid det smukkeste af bruden, og det er som om, at en brud i en Jesper Høvring kjole syner mere selvsikker. Hvorfor mon? Det er vi interesserede i at høre nærmere om. Vores brude fortæller selv, at selvsikkerheden skyldes Jesper Høvrings ærlige og æstetiske tilgang til design af kjolen. Nu spørger vi Jesper selv. Så kom med bag om kjolerne her:

Hos Jesper Høvring finder man ikke færdigsyede kjoler fra forskellige brands. Her er kun skræddersyet couture, som er skabt i samarbejde med den pågældende kundes drømme, ønsker og behov.

Hvad er tendensen lige nu:
”De fleste brude går den klassiske vej. De vælger oftest en kjole, der er lang og i en hvid nuance. Den har typisk en form for slæb eller blonder. Der er selvfølgelig altid nogle, der ønsker at skille sig ud, men 90 pct. af brudene finder tilbage til det klassiske. Det vi kan se, der er kommet mere af, er de lette kjoler. Vi piller alt ud af dem, som vi overhovedet kan. Vi piller stivere, korsetter og foer ud af kjolerne. De er blevet helt transparente og lette.

Kvinder i dag går højt op i at pleje og holde sig selv. De spiser sundt, og de træner. Derfor er det også en skam, hvis de ikke viser det frem. Derfor er en enkelt, transparent kjole god, fordi den viser, hvor skarpt kvinden står. Men på grund af denne tendens, så laver vi også flere kjoler med lange ærmer. For hvis man både har en transparent kjole med åben ryg og ingen ærmer, så kan det godt blive lidt for vulgært. En kjole må gerne være sexet men ikke vulgær, så ærmerne kan virkelig gøre en forskel.

Generelt følger jeg ikke tendenser. Jeg går efter min mavefornemmelse. Jeg er meget bevidst om mit brand, og hvad vi står for, så det er den vej, vi går. Og så er jeg meget begejstret for blonder, rene materialer og arbejder kun i silker. Jeg går højt op i, at vores kunder får de lækreste materialer”, forklarer Jesper Høvring. 

 
 
Claus&Lovisa-660_low_2.jpg
 
 

“Vi laver også flere og flere kjoler, der kan skifte. Det vil sige, at man har en smal kjole på inderst og så et aftageligt skørt uden på. For i virkeligheden vil mange gerne have det hele. En stor kjole i kirken og en sexet kjole til festen. Men én ting, som er et klart must for os er, at alle kjoler kan farves om, så de kan bruges til en anden anledning. Jeg har lige haft en kunde, som blev gift for syv år siden, og nu har hun lige holdt 40 års fødselsdag i sin brudekjole, der er blevet syet kortere og farvet i en anden farve. Det er fantastisk, når kjolerne kan bruges igen, og ikke bare ender bagerst i skabet”. 

 
 
 
Cecilie i en Jesper Høvring kjole.

Cecilie i en Jesper Høvring kjole.

 
CECILIE%2BKRISTIAN-0875.jpg
 

“En kjole må gerne være sexet, men ikke vulgær. “

– Jesper Høvring

 
Luisa i en Jesper Høvring kjole.

Luisa i en Jesper Høvring kjole.

 
 

Er der noget man skal være særlig opmærksom på når man køber sin brudekjole:
”Når man vælger kjole, skal man følge sin mavefornemmelse. Man skal ikke være anderledes bare for at være anderledes. En brudekjole er ikke et kostume, og vil man være anderledes, skal det være fordi, det er det, der er smukkest. Man skal heller ikke komme ind og sige: jeg vil ikke se sådan ud, for sådan ser alle de andre ud. For hvis det er sådan, du ser smukkest ud, så er det den vej, du skal gå. Til brylluppet skal man se sig selv på den bedst mulige måde,” fastslå Jesper.   

Hvis man gerne vil gå op ad kirkegulvet i Jesper Høvring Couture, så skal man starte med at booke en tid i hans butik på H. C. Ørstedsvej på Frederiksberg. 

Hvordan forløber processen:
”Når man har bestilt en tid, så starter vi med at tage en lang snak om drømme og ønsker. Nogle har en meget klar mening og har en masse billeder med, og så arbejder vi den vej. Men én ting er sikker. Siger man, at man ikke vil have palietter og perler på, så får man lov til at starte med at tage sådan en kjole på, for så er det prøvet af og afklaret. Jeg plejer at se bruden i 3-4 kjoler, og så kommer jeg med et bud på, hvad vi kan gøre. Jeg lytter til drømme og ønsker, men jeg forbeholder mig altid retten til at komme med min ærlige mening.  Hvis man har en stor røv i en kjole, så siger jeg det, men jeg kommer også med et bud på, hvad der så får det hele til at spille,” forklarer Jesper.     

 
 
A&C_Bryllup_2018_664-low.jpg
A&C_Bryllup_2018_428_low.jpg
 
 

For mange er det at finde sin brudekjole forbundet med en dag fyldt med bobler og alle veninderne. Men fokus er også rigtig vigtigt, ifølge den garvede kjoledesigner. 

”Det er rigtig hyggeligt at have en masse veninder med. Men det kan også forvirre og være forstyrrende med så mange holdninger. Fokus skal være 100 pct., for vi vil gerne vejlede og sørge for, at det bliver den helt rigtige kjole. Tag få gode veninder med, som du ved, har din ryg, og som tør sige deres mening. Derudover er det en rigtig god idé at have neutralt, hudfarvet undertøj på, drop g-strengen og de sorte blonder. Tag en lille smule make-up på og sæt håret op, hvis du ved, at håret skal være oppe på bryllupsdagen.”    

 
 
Marianne bliver klædt på af Jesper.

Marianne bliver klædt på af Jesper.

Marianne i hendes kjole fra Jesper Høvring.

Marianne i hendes kjole fra Jesper Høvring.

Marianne og Jesper.

Marianne og Jesper.

 

For Jesper Høvring er det et stort privilegium at få lov til at opfylde brudes drømme og lave kjoler til de største fester i livet. ”Jeg har altid glade kunder, og det er så fedt. Jeg elsker processen, hvor vi sammen opfylder en drøm. Mit job er et kæmpe privilegium,” afslutter Jesper Høvring. 

Alle billeder er skønne brude fra Brink Bryllup som gennem tiden har haft en Høvring kjole på.

 
 
Sofie Brink